رنگ شناسی

رنگ شناسی

در این مقاله قصد داریم به رنگ شناسی و روانشناسی آنها بپردازیم.

تقسیم بندی رنگ ها به طور طبیعی
رنگ های اصلی شامل رنگ های زرد،قرمز و آبی می شوند که توسط ترکیب هیچ رنگ دیگری ساخته نمی شوند و خود منشا ساخت رنگ های فرعی هستند. به عنوان مثال با ترکیب آبی و زرد ، رنگ فرعی سبز را به دست خواهیم آورد.همچنین رنگ هایی که در دایره ی چرخه رنگ زیر مقابل هم قرار داند ،رنگ های مکمل نام دارند.به عنوان مثال در دایره ی چرخه ی رنگ زیر ،رنگ زرد مقابل بنفش قرار گرفته است.

رنگ شناسی
چرخه ی رنگ

تقسیم بندی رنگ ها بر اساس کاربرد آنها:
1- رنگ ها در فضای مجازی(سایت،محیط نرم افزاری و …)(RGB).
رنگ های فضای مجازی بر اساس 3 نوع رنگ قرمز(Red) ، سبز(Green) و آبی(Blue)شکل می گیرند.

RGB

2- رنگ ها در صنعت چاپ و نشر(CMYK)
رنگ های صنعت چاپ بر اساس 4 نوع رنگ فیروزه ای(Cyan) ، بنفش(Magenta) ، زرد(Yellow) و سیاه (Black) شکل می گیرند.

CMYK

تقسیم بندی رنگ ها بر اساس دمای آنها
نیمه ی قرمز چرخه ی رنگ ها به عنوان رنگ‌های گرم شناخته می‌شوند که شامل زرد، نارنجی، قرمز و بنفش می‌باشد.این رنگ‌ها القاءکننده گرمی و راحتی هستند. اشباع رنگ های گرم در تصویر باعث تضعیف برجستگی ای که باید در تصویر وجود داشته باشد می‌شود.رنگ بنفش هم سرد است و هم گرم.زیرا تلفیق دو رنگ سرد و گرم یعنی آبی و قرمز است.

نیمه ی آبی چرخه ی رنگ به عنوان رنگ‌های سرد شناخته شده که شامل آبی، سرمه ای، سبز و بنفش می‌باشد.این رنگ‌ها آرام و راحت هستند. این رنگ‌ها ممکن است به صورت غیر صمیمی و بی تکلف و ساده دیده شوند و برای انتخاب به عنوان پس زمینه مناسب هستند. اما استفاده از رنگ‌های سرد در طراحی به صلاحدید طراح گرافیک نیازمند است.این رنگ‌ها احساس منفعلانه داشته و ممکن است برای تصاویر گرافیکی قوی مناسب نباشند.


روانشناسی رنگ ها
این موضوع در موارد بسیاری از قبیل طراحی سایت، ساخت ارائه و … مورد توجه قرار می گیرد.امّا این موضوع چه اهمیتی دارد؟ با اینکه این موضوع برای انتخاب رنگ های روزمره ی ما مورد توجه قرار نمی گیرد امّا تاثیر بسزایی در تحت تاثیر قرار دادن بیننده دارد.

احتمال می دهم بارها و بارها برای خوانش یک متن دچار چالش شده اید. یکی از دلایل این مشکل انتخاب نامناسب رنگ ها است. به عنوان مثال اگر رنگ متن زرد و پس زمینه ی آن سفید باشد به سختی می توانید متن را مشاهده و درک کنید زیرا این دو رنگ، رنگ های نزدیک به همی هستند و تمایز و تفکیک آنها برای انسان کار دشواری است.

در چنین شرایطی است که اصول و قواعد روانشناسی رنگ ها به کمک انسان می آید.یکی از این قواعد انتخاب رنگ مخالف متن با پس زمینه آن است تا مطالعه را برای انسان آسان کند. حتما این مهم را در طراحی ها و … خود مورد توجه قرار دهید. یکی دیگر از این قواعد استفاده از رنگ های سرد و گرم در کنار هم است تا از یکنواختی کار و آزار تماشاگر جلوگیری کند. اگر به یادگیری اصول روانشناسی رنگ ها علاقه مند هستید به سایت های زیر مراجعه کنید.

digichapograph.com و zoghi.alavischool.ir

Avatar photo
ملاصدرا وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا حالت صفحه نمایش خود را از حالت عمودی به حالت افقی تغییر دهید یا صفحه را بزرگ کنید. (سپس صفحه را به روز رسانی (refresh) کنید!)

چرخش و اندازه صفحه نمایش