اسناد گرافیکی
در دنیای مجازی و الکترونیک ، برنامه نویس ها برای نمایش تصویری اشکال ، فیلم ها و … قالب هایی برنامه نویسی شده به اسم سند(فرمت) برای ممکن شدن این کار طراحی کردند و موجب پیدایش اسناد گرافیکی شد.اما تعداد این اسناد یکی دو تا نیست و باید روش استفاده و موقعیت بکارگیری آن را بدانیم! بیشتر اسنادگرافیکی(فرمت های گرافیکی) به دو دسته ی رستر (پیکسلی) و وکتور (برداری) تقسیم بندی می شوند، اما اسنادی که ما در فتوشاپ با آنها سر و کار داریم نوع رَستِر(پیکسلی) هستند. جهت آشنایی با رستر و وکتور می توانید به مقاله “تفاوت وکتور و رستر” مراجعه نمایید. خب بریم سراغ این اسناد و کاربردهای آنها.
1) JPEG: نوعی سند گرافیکی که شرایط استفاده از آن بدین شرح است:
1-فایل در حال ذخیره شدن به سند JPEGباید رستر(پیکسلی) باشد.
2-باید تصویر دارای پس زمینه باشد(اطراف و داخل تصویر خالی از پیکسل و شفاف نباشد).همچنین امکان اتلاف کیفیت تصویر در ذخیره سازی و ….. با این نوع سند وجود دارد.
2) PNG:رایج ترین نوع سند گرافیکی که شرایط استفاده از آن بدین شرح است:
1-فایل در حال ذخیره شدن به سند PNG باید رستر(پیکسلی)باشد
2- تصویر می تواند فاقد پس زمینه باشد(اطراف و داخل تصویر خالی از پیکسل یا شفاف باشد).همچنین در این نوع سند اتلاف کیفیت نخواهیم داشت.
3) GIF: معمولا سند تصاویر متحرک (با فیلم یا ویدئو یکی گرفته نشود) و گاهی سند تصاویر ثابت که از کابرد کمتری نسبت به PNG وJPEGبرخوردار است.این نوع سند بیشتر در تصاویر متحرک بکارگرفته می شود.
4) BMP:در این نوع سند هیچ گونه فشرده سازی صورت نمی گیرد،بنابر این BMP از کیفیت و وضوح بسیار بالایی برخوردار است.فراموش نشود که چون این سند فرآیند فشرده سازی ندارد ، حجم بسیار بالایی دارد و در صفحات وب استفاده نمی شود اما گاهی اوقات در فرآیند چاپ و نشر بدلیل کیفیت بالایش مورد استفاده قرار می گیرد.این نوع سند از تصاویر دارای ویژگی های PNG از قبیل شفافیت و … پشتیبانی می کند.شرایط:فایل در حال ذخیره شدن به سند باید رستر(پیکسلی)باشد.
جهت مطالعه بیشتر درباره ی این موضوع ، می توانید به این سایت مراجعه نمایید:www.karlancer.com